8 Önemli WordPress Eklentisi

1-Elementor 

Elementor dünya çapında en fazla kullanılan sayfa düzenleme araçlarından biridir. Elementor ile yapabileceğiniz sayfa tasarımlarının sınırı yoktur istediğiniz tasarımı rahatlıkla mobil uyumlu şekilde hazırlayabilirsiniz.

Elementor birçok eklentiyle de uyumludur takıldığınız yerlerde karşılaştığınız sorunların çözümü için geliştirilmiş birçok eklenti bulabilirsiniz. 

Elementor sayfa düzenleme eklentisinin kötü yanı ise site performansından kayıp yaşamanızı sağlar ancak düzgün optimize edilmiş ve sunucusu düzgün olan sitelerde herhangi bir problem yaşamayacaksınızdır.

2-LiteSpeed Cache

LiteSpeed Cache genel olarak sitelerin hızını iyileştirmek için en sık kullandığımız eklentidir. Alternatifi olarak birçok eklenti bulunsa da LiteSpeed Cache herhangi bir ücret talep etmez ve basit kullanılabilir arayüzü kullanıcı dostudur. 

Düzgün kullanıldığında PageSpeed Insights tarafında çok yüksek skorlar alabilirsiniz.

3-Loco Translate

WordPress siteleri kurarken içeriye herhangi bir tema eklediğimizde sitenin sabit kısımları ingilizce olabilmektedir. Böyle durumlarda temanın kaynak kodlarına girip düzenleme yapmamız gerekir. Loco Translate böyle zahmetlere girmeden en kolay yoldan çeviri yapabilmenizi sağlar. 

Çevirilerimizi yaparken düzeltmek istediğimiz tüm alanları rahat bir şekilde aratarak yapabiliriz.

4-Contact Form 7

WordPress altyapısı ile birlikte çalışan web sitelerinin iletişim formu eklemelerini sağlayan Contact Form 7 geliştirilebilir özellikleri mevcuttur. Çok az düzeyde “HTML” ve “CSS” bilgisi ile istediğiniz tasarıma sahip iletişim formları geliştirebilirsiniz.  

Kısa shortcode ile çalıştığı için Web Sitenizin herhangi bir bölümüne eklemeniz oldukça kolaydır.

5-All in One Seo

Web Sitemizin SEO tarafını optimize ederken bizi bir çok zahmetten kurtarır. SEO çalışmalarınızı yaparken sizlere uyarılar verir ve gözden kaçırdığınız birçok alanı düzenlemenizi sağlar. 

Pro versiyonu ile daha detaylı özelliklere sahip olursunuz ancak ücretsiz versiyonu da oldukça yeterlidir.

6-DCO Insert Analytics Code

Web Sitemizi farklı araçlara bağlamak için <meta> etiketleri kullanılır genelde bu araçlar;

Web Sitenize bu araçlar eklemek için size verdikleri etiketleri head, body veya footer kısmına eklemeniz istenir. Meta tagleri sitenin tasarım kısmından kodların arasına ekleyebiliriz. Ama bu durum çok da sağlıklı olmayabilir sebebi ise temanız herhangi bir güncelleme aldığında kodlar büyük ihtimalle silinecektir.  

Tam olarak burada kullanabileceğiniz eklenti “DCO Insert Analytics Code” devreye giriyor eklenti bize panelde ayrı bir alan açarak Meta etiketlerini veya JavaScript kodlarını kolay bir şekilde eklememize imkan tanıyor. 

7-Easy Table of Contents

Web sitenizde içeriklerinizin daha ulaşılabilir olmasını istiyorsanız kullanmanız gereken eklentidir.

Easy Table of Contents sitenize içindekiler alanı eklemenizi sağlar. Başlıkları h1,h2,h3 olarak hiyerarşik olarak yapmaktadır ve her başlığa tıklandığında ilgili başlığa yönlendirir.

8-Redirection 

Web sitenizi herhangi bir linkten taşıdığınızda yada linklerinizi değiştirdiğinizde arama motorlarında indexlenmiş olan sayfalarınızda yeniden yönlendirme yapabilmenizi sağlar (301 Yönlendirmesi) bu sayede kullanıcı boş bir sayfaya yada 404 sayfasına gitmeden ilgili içeriğinize yönlenecektir.

İlk kurulumdan sonra yönlendirmelerin büyük bir kısmını kendi başına yapacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir